Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

5 εξαιρετικά extensions για το Google+ στον Chrome

Σύμφωνα με τον Paul Allen, είναι θέμα ωρών πριν φτάσουν τα 10 εκατομμύρια οι χρήστες του Google+. Που σημαίνει πως ήδη ο πληθυσμός των +ers είναι μία Ελλάδα προς το παρόν. Κι αυτό μόλις σε 7 μέρες. Κανένα άλλο wannabe κοινωνικό δίκτυο δεν κατόρθωσε να έχει τέτοιους ρυθμούς, σε τόσες λίγες μέρες (όχι, ούτε το Diaspora, ούτε το Atly). Ας δούμε όμως πώς γίνεται ακόμα ευκολότερη και καλύτερη η εμπειρία Google με 5 extentions που μπορείτε να κατεβάσετε στον browser σας Chrome για να απολαύσετε ακόμα περισσότερο το Google+
Όσοι χρησιμοποιούμε το Google+, όταν επισκεπτόμαστε sites της Google βλέπουμε μία μαύρη ζώνη με όλες τις ειδοποιήσεις  του Google+ και το ονομάζουμε crack-bar. Πάνω σε αυτή τη ζώνη βλέπουμε αν υπάρχουν νέες ειδοποιήσεις, έχουμε γρήγορη πρόσβαση στο gmail ή τα documents, το ημερολόγιο κλπ. Αν χρησιμοποιείτε chrome, ένα εξαιρετικό extension είναι το +Everything που θα σας επιτρέπει να έχετε το crack bar στην πάνω μεριά όλων των σελίδων που επισκέπτεστε, ανεξάρτητα αν είναι της Google ή όχι. Έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στο προφίλ και τα Google + σας, όπου κι αν σερφάρετε, χωρίς να χάνετε χρόνο. Αν δεν επιθυμείτε να βλέπετε το crack bar στην πάνω μεριά της σελίδας σας, μπορείτε πολύ απλά να το απενεργοποιήσετε, ενώ το extension σας δίνει την επιλογή να τοποθετήσετε το πορτοκαλί εικονίδιο του +everything στη γραμμή εργαλείων σας στον Chrome, για πιο «διακριτική» πρόσβαση.


Αν έχετε στους «κύκλους» σας ανθρώπους που διαθέτουν πολλούς followers θα έχετε παρατηρήσει πολλές φορές πως έχουν τόσα πολλά σχόλια στο stream τους που αν θέλετε να τους απαντήσετε, χρειάζεται να σκάψετε μέχρι το τέλος των σχολίων αλλά και να έχετε τον κίνδυνο να χαθείτε μέχρι να δείτε το αρχικό post. Μπορεί τα σχόλια στο Google+ να μπαίνουν σε πραγματικό χρόνο και να μπορεί κάποιος να κάνει μία «συζήτηση» ουσιαστικά σε ένα stream, αλλά είναι και λιγάκι πολύπλοκο, αν δεν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε αυτή. Το συγκεκριμένο extension σας βοηθά να απαντήσετε κατευθείαν στον συγγραφέα του σχολίου ή του post τοποθετώντας αυτόματα με την εγκατάσταση την επιλογή «Reply to author» στο τέλος των σχολίων. Επίσης, με το συγκεκριμένο, θα δείτε ότι έχετε την επιλογή να κάνετε share ένα συγκεκριμένο post και στοfacebook.

Αν θέλετε να  εξακολουθείτε να είστε ενεργός στο Facebook αλλά και να δοκιμάσετε το Google+, κατεβάζοντας το συγκεκριμένο extension για τον Chrome σας, μπορείτε να μπαίνετε στο newsfeed σας στο facebook χωρίς να ανοίγετε καινούρια καρτέλα, αλλά και όταν κάνετε ένα post, ανοίγει ένα παράθυρο και σας ρωτά αν θέλετε να μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο προφίλ σας στο facebook. Χρήσιμο!

Ο τρόπος που διαχειρίζεται κάποιος τις φωτογραφίες στο Google+ δεν έχει καμία σχέση με το Facebook. Είναι απλός και διασκεδαστικός, εύκολος αλλά και μπορείς να ανεβοκατεβάζεις φωτογραφίες με εξαιρετική ευκολία. Το +PhotoZoom extension κάνει ακόμα πιο διασκεδαστική την εμπειρία καθώς, μετά την εγκατάστασή του, μπορείτε με ένα απλό πέρασμα του κέρσορα πάνω από τις φωτογραφίες στο stream, αυτές να εμφανίζονται σε φυσικό μέγεθος. Μετακινείτε τον κέρσορα μακριά από τις φωτογραφίες και το pop up εξαφανίζεται. Cool!

Το πολύ απλό extension σας προσθέτει τις επιλογές να μοιραστείτε ένα post στο twitter ή μέσω email. Άρα, στο τέλος κάθε ποστ, ειδικά αν έχετε εγκαταστήσει και το «Replies and more» θα δείτε πια ότι εμφανίζεται ένα βελάκι που, πατώντας το, σας δίνει τις επιλογές να μοιραστείτε το συγκεκριμένο post στο twitter, το facebook ή και μέσω email. Brilliant!

Πηγές: digitaltrends.com, Paul Allen @Google+
Αναδημοσίευση από:  Digital Life

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ εγώ προσωπικά,με βοήθησαν πολύ όλα αυτά, πολύ κατατοπιστικά.(Γιατί, φυσικά,δεν θα έψαχνα στο ditital trends!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σου άρεσε Ευαγγελία. Όμως, δεν σε έχω εντοπίσει ακόμα στο Google+...

    ΑπάντησηΔιαγραφή