Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Κρυφτείτε! Περνάει η Google

[youtube fPgV6-gnQaE&hl=en&fs=1]

Το βιντεάκι διακωμωδεί τη νέα υπηρεσία της Google, το Street View, μια επέκταση της υπηρεσίας χαρτών, του  Google Earth, που χρόνια τώρα παρέχει η γνωστή μηχανή αναζήτησης. Η διαφορά της νέας υπηρεσίας είναι ότι δεν παρέχει απλές δορυφορικές φωτογραφίες όπως το Google Earth αλλά πανοραμικές φωτογραφίες από το επίπεδο του εδάφους. Αυτοκίνητα της Google τραβούν φωτογραφίες στο σημείο της πόλης που πρόκειται να απεικονιστεί και ειδικό λογισμικό συνθέτει τις επιμέρους φωτογραφίες ώστε να δημιουργηθεί μια ρεαλιστική, πανοραμική απεικόνιση ενός δρόμου, μιας γειτονιάς ή μιας πλατείας.

Για να δείτε τι εννοώ πάμε μια βόλτα στην Times Square... Αν το αποτέλεσμα σας έπεισε και ανυπομονείτε πότε θα δούμε τα αυτοκίνητα της Google στους ελληνικούς δρόμους ξανασκεφτείτε το. Το πολύπαθο ιδιωτικό απόρρητο στο διαδίκτυο κινδυνεύει και πάλι.

Άνθρωποι που βρέθηκαν σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και οι φωτογραφίες τους κάνουν τον γύρο του πλανήτη έχουν αρχίσει να στρέφονται νομικά εναντίον της Google. Παράλληλα, έντονος σκεπτικισμός επικρατεί για το αν και κατά πόσο αντίστοιχες απεικονίσεις μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο όπλο στα χέρια όποιου σχεδιάζει μια εγκληματική ενέργεια. Λέτε να ιδρώσει το αυτάκι της πολυπράγμονος Google;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου