Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Night by day

Στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο η έλλειψη τεχνικών μέσων και πόρων έκανε σχεδόν απαγορευτικά τα νυχτερινά γυρίσματα. Έτσι, οι εφευρετικοί κινηματογραφιστές κατέφευγαν σε μια τεχνική γνωστή ως night by day: τα γυρίσματα γίνονταν μέρα μεσημέρι αλλά η προσθήκη ειδικών φίλτρων οδηγούσε σ' ένα αποτέλεσμα "λαμπρής νύχτας".

Τη θυμήθηκα την τεχνική καθώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη ζωή μου τις τελευταίες είκοσι μέρες. Η άφιξη μιας φοβερής και τρομερής μπέμπας καταύγασε  τη ζωή αλλά και ...τις νύχτες μας. Καθώς δε λέει να κοιμηθεί με τίποτα κατέφυγα σε high tech νανουρίσματα (δεν επιχείρησα καν να της τραγουδήσω ο ίδιος καθώς η φωνή μου δεν είναι ανεκτή σε καμιά γνωστή μορφή ζωής). Απ' όσα δοκίμασα εκείνο που φαίνεται να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα είναι το μικρασιάτικο νανούρισμα. Αν το έχετε ανάγκη δοκιμάστε το. Σε κάθε περίπτωση πάντως, απολαύστε την απαράμιλλου ήθους ερμηνεία της Αρετής Κετιμέ.

[youtube b7D3kNFlwHI&hl=en&fs=1]

4 σχόλια:

  1. «Να σας ζήση η κοράκλα σας» ! Κατά την ταπεινή μου γνώμη η «αγριοφωνάρα» ενός χαζομπαμπά ηχεί πιο γλυκά στα αυτιά του παιδιού του από τα καλύτερα high tech νανουρίσματα . Δεν θέλω καθόλου να μειώσω το μικρασιάτικο νανούρισμα της Αρετής Κετιμέ ,μικρασιάτισα ούσα η ιδία. Μην ψάχνεις το τέλειο , ιδεατό για το παιδί σου . Just be yourself στο μεγάλωμα της. Σου μιλάω σαν μάνα δύο μεγάλων παιδιών ( φοιτητές επί πτυχίω) . Αν υπήρχε τρόπος να τα μεγαλώσω από την αρχή αλλά με την τωρινή πείρα που έχω , θα τα μεγάλωνα διαφορετικά. Δεν θέλουν χάϊδεμα , ούτε υπερπροστασία ούτε να τα κάνουμε παντογνώστες φορτώνοντας το πρόγραμμά τους με ένα σωρό δραστηριότητες. Μην μπεις στο λούκι που μπαίνουν σχεδόν όλοι οι γονείς.
    Αυτά τα ολίγα , αλλά από την καρδιά βγαλμένα .
    Απολαύστε το μεγαλείο του να ΄σαι γονιός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. arganasta, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τις συμβουλές σου.
    Πράγματι, σκέφτομαι με τρόμο πόσα λάθη κάναμε στην ανατροφή της μεγάλης μας κόρης αναζητώντας το ιδεατό. Και τα περισσότερα δυστυχώς όταν εμπιστευτήκαμε περισσότερο απ' ότι έπρεπε την επαγγελματική εμπειρία και την "παιδαγωγική" κατάρτιση.
    Παράλληλα, οι απόψεις σου μου θύμισαν ότι μέρες τώρα αναβάλλω ένα κείμενο για το βιβλίο του Ζ. Ρανσιέρ "ο αδαής δάσκαλος" που με εντυπωσίασε και που κινείται στο πλαίσιο των συμβουλών σου (το ολοκληρώνω και το ανεβάζω σε λίγο).
    Και πάλι σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @arganasta
    Συμφωνώ απολύτως με αυτά που γράφεις.
    @nkaklam
    Να σας ζήσει!!!Να είναι γερή κι ευτυχισμένη!!!
    Υ.Γ: Πάντως φαίνεται να έχει καλό γούστο η μπέμπα. Καταπληκτικό το μικρασιάτικο νανούρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @school-a, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή