Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Έχετε ισχυρό password;

Καθώς δουλεύουμε ολοένα και περισσότερο σε δικτυακό περιβάλλον και τα πολύτιμα δεδομένα μας αποθηκεύονται σε μακρινούς εξυπηρετητές, η δικτυακή ασφάλεια γίνεται όλο και πιο σημαντική. Ένας κακόβουλος χρήστης βρίσκεται μόλις ένα password μακριά από την πρόσβαση στον ιστοτόπο, στο ιστολόγιο ή στα αποθηκευμένα αρχεία μας.


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο ισχυρό είναι το password που χρησιμοποιούμε; Πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος για να το σπάσει; Ποιοι συνδυασμοί γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων είναι πιο ισχυροί;


Απάντηση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Hackosis. Απλώς δώστε τον αριθμό των γραμμάτων, των αριθμών και των συμβόλων που χρησιμοποιείτε και ανακαλύψτε τον αριθμό των συνδυασμών που προκύπτουν καθώς και τον χρόνο που απαιτείται για να "σπάσει" ο πολύτιμος κωδικός σας από ένα συνηθισμένο υπολογιστή.


Πχ, για password 5 πεζών γραμμάτων, προκύπτουν 11.881.376 συνδυασμοί και χρειάζονται ελάχιστα λεπτά της ώρας για να σπάσει. Αντίθετα από ένα password αποτελούμενο από 6 γράμματα, 3 αριθμούς και 3 ειδικούς χαρακτήρες προκύπτουν 10.122.552.147.968.000 συνδυασμοί και απαιτούνται 36.825 ώρες ή 1534 μέρες για να σπάσει.


Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε κωδικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου