Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Web War

Ο "πόλεμος" για την κυριαρχία στην αγορά των φυλλομετρητών καλά κρατεί. Οι μεγάλοι παίκτες στο χώρο του διαδικτύου προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους εκδοχή φυλλομετρητή γνωρίζοντας ότι, καθώς το μέλλον είναι στο cloud computing, οι φυλλομετρητές θα είναι τα αυριανά λειτουργικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Net Applications, τον Οκτώβριο ο Mozilla Firefox, γνώρισε μικρή αύξηση του ποσοστού του στην αγορά, με αντίστοιχη μικρή πτώση του ποσοστού του Internet Explorer. Ας σημειωθεί ότι ο IE βρίσκεται ακόμα στην έκδοση 7, αν και η Beta 2 έκδοση του προγράμματος είναι διαθέσιμη (και από προσωπική εμπειρία και ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά σταθερή). Συγκεκριμένα, ο Firefox έχει ποσοστό αγοράς που ανέρχεται σε 20% περίπου, ο ΙΕ ποσοστό 71%, ο Safari 6,57%, η Opera 0,75%, o Google Chrome 0, 74%.

Εντύπωση προκαλεί το μικρό ποσοστό της πρότασης της Google, που παρά τις καλές κριτικές και την τεράστια προβολή, δε φαίνεται να κερδίζει σοβαρό μερίδιο της αγοράς. Είναι, τελικά, μεγάλο πράγμα η συνήθεια...

Σχετικά: η αναφορά Οκτωβρίου της Net Applications

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου