Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Διαδικτυακή TV και στην Ελλάδα

Ο Στέλιος Κούλογλου, μετά από την εκπαραθύρωσή του από την κρατική τηλεόραση, αντί να ψάξει για τον επόμενο τηλεοπτικό σταθμό αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του διαδικτυακή τηλεόραση, που φιλοξενεί το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» αλλά δίνει παράλληλα αρκετές δυνατότητες τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ψυχαγωγία με ξένα ντοκιμαντέρ και ταινίες με υποτιτλισμό. Η παρουσίαση έγινε με μια συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η κρίση των συμβατικών μέσων ενημέρωσης και η δημοσιογραφία των πολιτών»

«Πιστεύω ότι το μέλλον είναι στο διαδίκτυο» είπε ο Στέλιος Κούλογλου για το ιντερνετικό του εγχείρημα. «Είμαστε σε μεταβατική εποχή και σύντομα ή θα κοιτάμε τηλεόραση από τον υπολογιστή μας ή θα σερφάρουμε στη μικρή οθόνη. Θέλω λοιπόν να αξιοποιήσω τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης με το κοινό που σου δίνει το Διαδίκτυο. Το σκεφτόμουν πριν από την εκπαραθύρωσή μου από την ΕΡΤ, είχαμε κάνει κάποιους σχεδιασμούς, οι οποίοι επιταχύνθηκαν μετά τις εξελίξεις».

Το μενού του tvxs.gr (δεν χρειάζεται συνδρομή καθώς μοναδικό του έσοδο είναι οι διαφημίσεις) εκτός από το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» διαθέτει εκπομπές όπως: «Πίσω σελίδες», «Blog in», «Τεχνολογίες», «Συνταγές» (για τη γενιά των 700 ευρώ), ξένες ταινίες και ντοκιμαντέρ με υποτιτλισμό. Ηδη έχει ανέβει η πρώτη και πρόκειται για τη νέα ταινία του Μάικλ Μουρ. Το tvxs.gr παρουσιάζει δικές του έρευνες, ενώ σε ξεχωριστό χώρο ανεβάζει βίντεο χρηστών του διαδικτύου.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου